KASTBLUSSYSTEEM.NL

Uw specialist in brandbeveiliging

Oplossing ruimten en kasten

Blussystemen

Onze missie is het bieden van een compleet scala aan kast- en ruimteblussystemen en het bewaken van de bedrijfscontinuïteit in iedere toepassing om gevolgschade door brand te voorkomen en beperkt te houden.

De investering in een ruimteblussysteem is laag vergeleken met het verlies aan onroerend goed, data, klanten, imago, kostbare computersystemen en werkgelegenheid voor personeel.

Een blussysteem voor uw computerruimte aanschaffen vergt allereerst een inventarisatie om te kunnen bepalen welk type blussysteem voor uw computerruimte het meest optimaal is. Het is maar de vraag hoeveel u wilt uitgeven ten opzichte van de gevolgen die er zijn nadat er een brand in de computerruimte heeft plaatsgevonden. Wat ook belangrijk is tijdens de opvolging is hoe lang het duurt voordat er iemand bij de brand aanwezig kan zijn. Dit verschilt nogal wanneer er wel of geen 24 uurs bezetting is.

Zoals u weet is Halon blusgas niet meer toegestaan en is Co2 in bemande computerruimten niet mogelijk. IG55 en IG541 zijn veilige blusgassen voor toepassing in datacenters en computerruimten. Deze blusgassen verlagen het ruimtelijke zuurstofpercentage tot een onbrandbaar niveau, circa 12%, waardoor een brand zal doven door zuurstof tekort. Het ruimtelijke zuurstof percentage van 12% tijdens blusacties met IG55 of IG541 is veilig voor mensen. FM200 blusgas is een chemisch blusgas (blusgas blijft circa 36 jaar in onze atmosfeer) welke het risico loopt om op termijn verboden te worden. Novec1230 is uitermate geschikt voor toepassing in computerruimten en het is een veel schoner blusgas dat na brandblussing slechts 3 dagen in onze atmosfeer zal blijven. Na drie dagen is het Novec blusgas volgens een natuurlijke werking zonder schade aan de Ozonlaag afgebroken. Novec blusgas veroorzaakt dus geen Ozonafbraak.

Bij gasblussing in een computerruimte moeten er overdrukluiken gemonteerd zijn. IG55 en IG541 genereren een afblaasdruk van respectievelijk 60 bar binnen 60 seconden. FM200 en Novec blusgassen genereren een afblaasdruk van respectievelijk 42 of 25 bar binnen 10 seconden. Door de aanwezigheid van een overdrukluik(en) wordt voorkomen dat tijdens het afblazen van het blusgas in de computerruimte muren, plafonds en deuren weggeblazen worden. Wanneer de aanschaf van een blussysteem te duur is kunt u altijd nog voor een voordeliger vroeg ( high sensitive ) rook(gas) detectiesysteem gaan. Deze rookdetectie systemen werken vele malen efficiënter en sneller dan conventionele plafond gemonteerde rookmelders. Mocht u enkele jaren later voldoende budget voor een automatisch blussysteem beschikbaar hebben dan is het vroeg detectiesysteem ook achteraf aan het blussysteem te koppelen. 

In computerruimten waar gebruik wordt gemaakt van een verhoogde computervloer en waar de luchtsnelheid boven de één meter per seconde is passen wij aspiratie laser rookdetectie systemen toe. Aspiratiesystemen zijn uitermate geschikt voor toepassing in die ICT omgevingen waar zich problemen voordoen bij gebruik van standaard conventionele rookmelders welke later detecteren. Aspiratie systemen kunnen door connectie met de computair ervoor zorgen dat de luchtstroming in de ruimte kortstondig kan worden stilgezet ten behoeve van een juiste rookdetectie. Hierdoor wordt een onterechte brandblussing voorkomen. 

Heeft u vragen, wij zijn u van dienst ! Kastblussysteem.nl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.