KASTBLUSSYSTEEM.NL

Uw specialist in brandbeveiliging

Oplossing ruimten en kasten

Blussysteem voor serverkasten en 19inch behuizingen  

Onze jarenlange ervaring op het gebied van diverse computerruimte blussystemen en serverkast blussystemen geeft het voordeel om u te bedienen met een blussysteem dat geschikt is om vroegtijdig (on)zichtbare rook direct in serverracks en patchkasten te detecteren en een mogelijke brand zelfs al in het vroegste beginstadium te blussen. Dit blussysteem is met de meest recente en bewezen technologie uitgerust om concurrerend te zijn met alle conventionele blussystemen. U zult zich verbazen over de flexibiliteit en snelle inzetbaarheid van dit blussysteem welke in aantal modulair zijn uit te breiden via het environmental monitor systeem. U voorziet uw kostbare data en ICT apparatuur in serverracks en patchkasten van volledige bescherming! Dit blussysteem voorziet in brandblussing op de plaats waar de warmtebronnen zich bevinden. Met dit blussysteem hoeft u geen bouwkundige aanpassingen aan uw computerruimte te laten verrichten en kunt u met minder budget toch voorzien in automatische brandblussing in ICT behuizingen.

Het blussysteem is ondergebracht in een 19 inch behuizing en het heeft een zeer gebruiksvriendelijk menu en duidelijk LCD display. Standaard wordt het blussysteem met interne voeding en een deurcontact geleverd.  Functioneel is de verlichte handmatige blusactiveerknop op de voorzijde van het blussysteem voor het moment dat de verlichting in de computerruimte het niet doet en er toch moet worden ingegrepen. Naast de handactivering op de unit zijn er decentrale wandgemonteerde activeer en -blokkeer knoppen mogelijk. 

Naast het grote voordeel dat computersystemen zoals blade servers bieden vergrootten deze systemen het risico op brand. Dit komt doordat de opstelde apparatuur in serverkasten aanzienlijk veel warmte genereert waardoor hotspots en brandrisico's in en achter de kasten ontstaan. Met de keuze voor dit blussysteem voorkomt u langdurige uitval van uw ICT en Telecom systemen. Hiernaast stelt u de werkgelegenheid voor uw personeel en bovenal uw data- en telecommunicatie veilig. Het 19inch blussysteem biedt 24 x 7 brandbescherming in gesloten kasten in high density omgevingen en verkleint de kans op brand of branduitbreiding. Wanneer er een brand in een behuizing ontstaat dan wordt deze direct in de kiem gesmoord. Het blussysteem functioneert autonoom en kan als standalone branddetectie en blussysteem toegepast worden. De blusdruk vanuit de cilinder is slechts 14 bar en het FM200 of Novec blusgas wordt binnen 4 sec. vanuit de cilinder(s) in de beveiligde kast(en) geblazen.

Het blussysteem wordt standaard geleverd met optische rookdetectie en is optioneel uit te rusten met vroegtijdige aspiratie rookdetectie welke in 9 stappen is te programmeren. Iedere blusunit kan ter plaatse of remote bediend worden (blussen afbreken / blokkeren) en alarmen en fouten in circuits controleren. Met een interface en koppelmodule is het mogelijk om communicatie tussen het 19 inch blussysteem en aangesloten componenten tot stand te brengen. In totaal kunnen er zelfs veertien blusunits op een koppelmodule aangesloten worden. Uitbreiding van het aantal koppelmodules maakt het mogelijk om meer dan veertien 19 inch serverkast blusunits te installeren waarbij ook het aantal sensoren naar wens uit te breiden is.

Standaard is het zo dat bij een brandblussing vanuit liggende bluscilinders niet al het blusgas uit een bluscilinder wordt afgeblazen. Dit 19 inch blussysteem is uitgerust met een nieuwe blustechniek waarbij de bluscilinder tijdens brandblussing volledig wordt leeggeblazen. Er is de mogelijkheid om het aantal bluscilinders in de behuizing van 1 naar 2 stuks uit te breiden om een direct naastgelegen kast te blussen. Om dit te bereiken wordt er vanaf de tweede bluscilinder in de behuizing een extra blusgas afblaasbuis naar de 2e te beveiligen kast gebracht waarbij voor de detectie 2 extra rookmelders gemonteerd worden. 

Met de koppelmodule wordt het 19 inch blussysteem gekoppeld aan monitoring software. Met de monitoring software kunnen meerdere condities in de computerruimte en de status van de 19 inch blussystemen en andere sensoren als deurpositie contacten uitgelezen worden. Hiermee beschermt u uw ICT omgeving tegen brand, snelle temperatuur stijging, waterschade enz.

Heeft u vragen, wij zijn u graag van dienst ! Kastblussysteem.nl   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.