KASTBLUSSYSTEEM.NL

Uw specialist in brandbeveiliging

Oplossing ruimten en kasten

Cleanroom blussystemen

Procesbesturingsruimten, controleruimten en cleanrooms sturen fabrieken of delen van processen aan. Deze ruimten vormen een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. Een brand in deze ruimten kan leiden tot een desastreuze stagnering van de productie en veroorzaken torenhoge kostenposten.  Een Novec of FM200 blussysteem biedt directe brandblussing. Cleanrooms worden gebruikt waar brand een gevaar is voor contaminatie (vervuiling) van de te vervaardigen of te verwerken producten.

Cleanrooms bestaan in allerlei vormen en afmetingen. Gehele fabricage faciliteiten kunnen aanwezig zijn in een cleanroom met oppervlaktes van duizenden vierkante meters. Cleanrooms kunnen ook slechts enkele vierkante meters groot zijn, of slechts zo groot als een grote werktafel. De meeste cleanrooms hebben een verticale luchtstroom, sommige zijn zeer hoog en hebben dan dikwijls een horizontale luchtstroom. Cleanrooms worden vooral gebruikt bij de fabricage van halfgeleiders of geneesmiddelen.

Ook in andere industrie├źn zoals de biotechnologie, optica, de productie van zonnecellen en de ruimtevaart worden cleanrooms gebruikt om producten of processen te beschermen. Meer recent maakt ook de voedingsindustrie steeds meer gebruik van cleanroom technieken. Een betere controle van het productieproces kan een houdbaarheidsdatum van gerechten en producten verlengen. Een strengere controle op kwaliteit leidt tot strikte omgevingseisen waarin een blussysteem onmisbaar is.

Wij bieden u lagere druk FM200 en Novec blussystemen welke reeds veelvuldig worden toegepast. Door het lage kookpunt kunnen blusgassen als FM200 en Novec vloeibaar onder lage druk in cilinders worden opgeslagen. Beide blusgassen worden tijdens een brandblussing in de beveiligde ruimte als gas verneveld. De bluscilinders zijn hierdoor lichter uitgevoerd en nemen minder ruimte in beslag.

Bij het toepassen van een automatisch blussysteem is het van groot belang om een blussysteem te betrekken waarmee tijdens een brandblussing een maximale veilige verblijfstijd van aanwezig personeel wordt bereikt. FM200 en Novec blussystemen genereren een veilige verblijfstijd tijdens een brandblussing van circa 5 minuten.

Heeft u vragen blussystemen, wij zijn u van dienst ! Kastblussysteem.nl   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.