KASTBLUSSYSTEEM.NL

Uw specialist in brandbeveiliging

Oplossing ruimten en kasten

Downtime

In onze 24x7 samenleving is beschikbaarheid de sleutel tot succes. De continu├»teit van uw onderneming is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid, capaciteiten en brandveiligheid van uw centrale computerruimte en technische installaties. Vanwege steeds sneller evoluerende technologie en groeiende informatiebehoefte is er een sterk stijgende vraag naar verhoogde ICT performance apparatuur met daarbij een hogere beschikbaarheid van spanning- en koelvermogens noodzakelijk. In datacenter omgevingen en in computerruimten wordt per m2 steeds meer over high-density (hoog vermogen) omgevingen gesproken.

Momenteel richten veel bedrijven zich op het upgraden of vervangen van de computerruimte infrastructuur met daarbij de bouwkundige disciplines als verhoogde vloer, koeling en UPS systeem. Een nieuw ingerichte computerruimte moet toekomst zeker zijn. Dit houdt in dat niet alleen het aantal computer systemen in de computerruimte in de (nabije) toekomst moet kunnen groeien. Ook bij de aanleg van alle bouwkundige items, de meest optimale branddetectie, blussing en benodigde spanning- en koelvermogens moet men een bepaalde groei voor de toekomst begroten.

Iedere computerruimte heeft geheel eigen specificaties en verdient daarom speciale aandacht bij het maken van het ontwerp en beheer van de benodigde voorzieningen. Het is onmogelijk om standaard oplossingen te bepalen omdat vele factoren waaronder de omgevingsfactoren van de computerruimte het totale ontwerp beïnvloeden. Een overzicht van risico's geeft aan dat er sprake is van een absolute noodzaak om een computerruimte zodanig te optimaliseren om uw ICT bedrijfsprocessen voldoende te kunnen waarborgen.

Downtime komt de laatste jaren steeds frequenter voor. Voor de beeldvorming kunnen we stellen dat voor 35% van alle bedrijven in Nederland de maximaal toelaatbare downtime van het ICT netwerk rond drie uren ligt. In 2002 had 74% van de Nederlandse ondernemingen te maken met downtime. Bij 22% van de ondernemingen veroorzaakt 1 minuut downtime al extreem hoge kosten en derving van inkomsten. Het grootste deel van deze uitvallen duurde korter dan vier uren. Desondanks gingen getroffen bedrijven failliet. Een onderzoek naar faillissementen door falende ICT toont aan dat bijna een kwart van alle bedrijven na 1 tot 3 dagen uitval van de computerruimte failliet ging en 44% na 3 tot 7 dagen. Downtime en uitval van ICT systemen is een uiterst kostbare gebeurtenis. Het preventief voorkomen van uitval krijgt gelukkig steeds meer aandacht.

Heeft u vragen, wij zijn u van dienst ! Kastblussysteem.nl   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.