KASTBLUSSYSTEEM.NL

Uw specialist in brandbeveiliging

Oplossing ruimten en kasten

Branddichte ICT ruimte

In de Benelux worden jaarlijks meer dan 100.000 branden geregistreerd waarvan circa 30.000 in gebouwen. De eigenaren van gebouwen raken steeds meer bewust van dit immer dreigende gevaar en zorgen ervoor dat steeds meer geavanceerde aspiratie rookdetectiesystemen en automatische blusinstallaties in computerruimten worden ge├»nstalleerd. Hiermee wordt de kans op branduitbreiding drastisch geminimaliseerd. Met een bouwkundig volledig dichte en brandwerende computerruimte voorkomt u derhalve branduitbreiding vanuit de computerruimte het gebouw in. Anderzijds voorkomt u brandoverslag naar de computerruimte vanuit de aangrenzende ruimten.

De brandbescherming welke wij u met een bouwkundig dichte ruimte bieden is tweeledig, de puur fysieke bescherming tegen branddoorslag voor de duur van 90 minuten en de specifieke bescherming voor ICT en Telecom omgevingen voor de duur van 60 minuten. Hierdoor is de bescherming tegen brand in iedere toepassing altijd optimaal. Naast de bescherming tegen brand dient een computerruimte vooral beschermd te worden tegen te hoge temperaturen. Bij een brand kan de temperatuur buiten uw computerruimte zeer snel oplopen tot circa 1100 graden Celsius en uw informatiedragers in de vorm van disks en tapes kunnen een temperatuur van boven de 50 graden Celsius niet verdragen.

De constructie is tevens waterdicht want schade ontstaan door bluswater is vaak een grotere schade dan de brandschade zelf. Tijdens blussende werkzaamheden wordt veelal weinig onderscheid gemaakt tussen een kantine of een computerruimte waar feitelijk het voortbestaan van uw bedrijf zich bevindt. Nog een serieuze bedreiging voor uw computerruimte zijn rook en giftige gassen. Bij brand komen allerlei schadelijke stoffen vrij. 1 kilo verbrand PVC materiaal veroorzaakt maar liefst 5800m3 agressieve rook die uw hoogwaardige kritische serversystemen, Telecom en overige installaties zal beschadigen.

Tijdens een brand zal een standaard bouwconstructie snel bezwijken waarbij het risico aanwezig is dat andere gebouwdelen op uw computerruimte terecht komen. De sterke structuur van deze bouwkundige zeer sterke computerruimte verkleint de kans op indringing door vallend puin van buitenaf. Dit geldt direct ook ten aanzien van inbraakpreventie. De toegangsdeur is volledig in roestvrij staal uitgevoerd en de elektrische sluitplaat heeft een houdkracht van wel 1.800kg. Ondanks dat de constructie bouwkundig zeer sterk is kan er bij de installatie van blusgassystemen voorzien worden in een 3-delig brandwerend overdrukrooster dat bij een gasblussing de overtollige luchtdruk de computerruimte uit zal laten stromen.

De bouwtijd van deze constructieve ruimte bedraagt slechts enkele dagen en is zeer aan te raden voor kritische omgevingen als computerruimten. De ruimte is op te bouwen in bestaande ruimten waarbij maximale kamerhoogte kan worden gehandhaafd. De ruimte is echter ook zeer geschikt voor toepassing in buitenopstellingen en naar wens in elke kleur leverbaar. In buitenopstellingen kan de ruimte ook worden verkleed als fietsenhok, meterhuis, enz. 

Heeft u vragen, wij zijn u van dienst ! Kastblussysteem.nl   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.