KASTBLUSSYSTEEM.NL

Uw specialist in brandbeveiliging

Oplossing ruimten en kasten

Serverkasten

Wij bieden u de meest complete, schaalbare en voordelige oplossing voor storage, koeling, power en brandblussing in serverkasten wat op maat is gesneden voor gebruik in MKB en high density (hoog vermogen) ICT en Telecom omgevingen. De vloerstaande kasten zijn speciaal ontworpen voor 19inch data, power en Telecom apparatuur. Deze stofdichte gesloten server- en patchkasten zorgen voor een uiterst effectief  kabelmanagement en het eenvoudig assembleren van patch solutions in uw ICT cabinets. Door het slimme ontwerp biedt deze gesloten kastoplossing maximale stevigheid, steun en optimale bewegingsvrijheid. De kast is voorzien van quick release scharnieren wat handig is voor snelle installatie of demontage van de deuren en panelen. Het frame is gemaakt van koudgewalst precisie plaatstaal en een volledig symmetrisch frame waarborgt maximale sterkte en flexibiliteit. Een sluitende hoeveelheid accessoires zorgt voor een spectrum aan montage mogelijkheden. Het frame heeft een hoge stijfheid dat scheeftrekken voorkomt hetgeen de kast bijzonder sterk maakt. De kasten worden in verschillende diepte en hoogte maten geleverd waarbij we vooral letten op het bieden van voldoende ruimte voor afmonteren van bekabelingen om met name hotspots aan de achterzijde in de kast te voorkomen. Voor de spanningsverdeling en het eventueel noodzakelijk per outlet meten van het stroomverbruik kunnen we naar wens specifiek voor deze toepassing metered power distribution units (stekkerblokken) aanleveren.

De gerichte koeling wordt verzorgd door een hoog renderende en presterende precisie computer airco (computair) welke wordt afgevuld met het ozonvriendelijke koelmiddel R134A. De computair bevindt zich in de voorzetdeur welke is voorzien van zes stuks draadgaten voor montage aan de dichte kast. Gemonteerd aan de buitenzijde van de kast voor maximale inbouwruimte voor uw apparatuur kan deze professionele airco tot zelfs 40kW per kast koelen. De computair levert naar behoefte koelvermogen wat inhoud dat deze nooit meer dan de benodigde koelcapaciteit levert. Hierdoor wordt er nooit teveel koelvermogen verspild wat een aanzienlijk hoger rendement en minder kosten van stroomverbruik oplevert. Bij ruimtekoeling worden de UPS systemen in de kasten niet optimaal gekoeld waardoor de berekende en verwachte levensduur van de UPS batterijen meestal niet worden gehaald. U moet hierdoor eerder investeren in batterijvervanging. Bij koeling in de kast worden de UPS batterijen optimaal gekoeld.

Server- en patchkasten bevatten rackmounted UPS systemen om uw apparatuur bij uitval van de netspanning een bepaalde tijd online te houden om vervolgens in een bepaalde volgorde netjes down te brengen om abrupte afschakeling en verlies van data en kostbare hardware te voorkomen. Verouderde UPS systemen en dan met name de batterijen geven een verhoogd serieus risico op brand in de kast. Binnen het patchkast concept worden de UPS systemen met de gewenste autonomietijden geleverd.

Wist u dat de overheid sinds 1 Januari 2010 de aanschaf van energiezuinige UPS systemen middels de regeling Energie Investering Aftrek (EIA) subsidieert ? Het te behalen voordeel bedraagt circa 11% van de aanschafkosten. Deze regeling is er mede door het feit dat er in computerruimten op de M2 steeds meer ICT apparatuur geplaatst wordt en omdat er sterk verbeterde UPS technologie├źn op de markt verkrijgbaar zijn waar een hoog energierendement valt te halen bij bepaalde UPS systemen. Vanwege het fiscale voordeel is het goed om nu te onderzoeken of dit het juiste moment is om uw huidige UPS systeem te vervangen door een UPS systeem dat behalve voordelig is - ook het stroomverbruik drastisch reduceert.

Het kastconcept is behalve schaalbaar uit te breiden ook eenvoudig te verhuizen naar een andere ruimte of nieuw bedrijfspand. Met een kastconcept heeft u geen losse installaties in de computerruimte wat een aanzienlijke ruimtewinst oplevert. Met minder losse installaties bespaart u kosten op het aantal onderhoudscontracten. Behalve ruimtebesparing behaald u met het kastconcept een hoger koelrendement omdat u niet een hele ruimte hoeft te koelen. Met koeling in de kast(en) gaat uw apparatuur langer mee en u krijgt veel meer flexibiliteit. U verdient de investering in deze patchkast oplossing terug.

Heeft u vragen, wij zijn u van dienst ! Kastblussysteem.nl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.